Luonnonsuojelusta

Ne väittää nyt että ilmasto lämpenee ja siksi pitäisi suojella luontoa ja vähentää kulutusta. No se on oikein, vaikka tuosta perusteesta voi Suomessa olla montaa mieltä. Ja tässä tulee nyt mun näkemys asiasta.

Minä olen aina kuluttanut maapallon resursseja mahdollisimman vähän. En harrasta ulkomaanmatkailua huvin vuoksi, eikä tee muitakaan turhia hankintoja. Lämmitän taloni puulla ja ajan vain tarpeelliset ajot niillä neljällä autolla jotka nimissäni tällä hetkellä ovat. Kaikki autot ovat alle tonnin arvoisia 14-21 vuotta vanhoja romikselta tai saksalaistena utoliikkeiden takapihoilta pelastettuja romuja. Kaiken muunkin teknisen kaluston korjaan itse kuntoon niin pitkälle kuin taloudellisesti on järkevää.

Jos ilmasto lämpenee niin sehän on Suomessa pelkästään hyvä asia. Lämmitykseen ja rakentamiseen ei mene niin paljoa rahaa. Korona virus opettaa nyt toivottavasti muillekin Suomalaisille sen, että ulkomaan matkailu ja baari juopottelu on vaarallista ja turhaa kulutusta. Minua ei haittaa tippaakaan jos se loppuu kokonaan. Ainostaan lavatanssien loppuminen pelottaa, sillä se on mieli harrastukseni. Onneksi sitä varten ei tarvitse lentää lentokoneilla ulkomaille, vaan ihan maantietä pitkin Mersulla ajamalla pääsee tanssipaikoille. Muuta kulttuuria en juurikaan ymmärrä. Tiedän että jotkut menevät katselemaan elokuvia ja teatterinäytöksiä. No mikäpä siinä, en minä niitä harrastuksia sinällään vastusta, mutta ei niihinkään tarvitse yhteiskunnan tai veronmaksajien rahoja käyttää. Niillekin rahoille on oikeampia tarvitsijoita sairaat, lapset, vanhukset ja muut yhteiskuntamme vähäosaiset.

Nyt se siis nähdään mitä todellinen vihreys tarkoittaa. Se on juurikin sen oman kulutuksen radikaalia vähentämistä ja samalla omien pinttyneiden elämäntapojen kokonaisvaltaista muuttamista. Se ei ole joidenkin ammattien kieltämistä tai polttoaineiden, kuten turpeen tai bensiinin kieltämistä vaan ihan oikeasti kaikkea omaa kulutusta on jokaisen vähennettävä. Ylimääräisistä kiinteistöiden rakentamisesta kuten kesämökeistä tulee päästöjä. Työt voidaan suurelta osin tehdä kotona. Tehtaita ja toimistoja ei tarvitse rakentaa jne… Automaattiset tuotantolinjat tekevät jo nyt suurimman osan käyttämistämme käyttötavaroista ja ruokatarvikkeista. Olen suorastaan odottanut että milloin tämä tapahtuu. Luulin aikaisemmin että tällaiseen muutokseen tarvitaan sota tai jokin iso luonnonkatastrofi, mutta nämä virukset, nämähän ovat parhaita asioita mitä maapallolle ja ihmiskunnalle voi tapahtua. Nyt vain pitää jokaisen ottaa tästä ajasta opiksi. Sitähän ei lapsena tai nuorena tajua kukaan, että elämän onnellisuus ei tule tavarasta eikä erilaisista elämyksistä ja seikkailuista joita rahalla ostetaan. Vaan elämän onnellisuus koostuu työn tekemisestä ja siitä tunteesta, että on tarpeellinen jollekin toiselle ihmiselle. Omilla käsillä tehty hetkenkin näkyvä työ luo myös onnellisuutta. Tällaisia töitä ovat esimerkiksi piha ja metsätyöt. Koneiden ja laitteiden korjaus ja rakentelu. Myös kodin erilaiset remontit tuottavat mielihyvää. Ainahan kaikki ei onnistu minultakaan, mutta mitäpä siitä, yritetty kuitenkin on. Eikä se tehty työ tarvitse olla mitään näkyvää ja käsin kosketeltavaa. Voi tehdä vaikka näitä kotisivuja bittiavaruuteen. Ihmisen aivoja ei ole evoluutio ajan saatossa muokannut sellaisiksi, että niitä pidettäisiin joutokäynnillä. Jos joku sitä kuitenkin yrittää niin aivotpa alkavat kehittää vaarallisia ja omistajalleen hyvinkin tuhoisia käyttäytymis tapoja. Näitä ovat erilaisten huumaavien aineiden tuottamat pysyvät vahingot ja viime kädessä sellainen johtaa ennenaikaiseen kuolemaan. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, jossa aivot hermoston ja hormonitoiminnan kautta ja ohella ohjaavat kaikkea elimistön toimintaa.