Paikallis politiikasta Oulussa

Olen 56 vuotias maalaispoika Kalajoelta. Kiinnostuin politiikasta jo 90 luvulla kun Paavo ”nahkurin orsi” Lipponen jymäytti SDP:n ja muun vasemmiston EU:n jäsenyyden kannalle.  Luonnollinen puoluekantani oli siis eniten EU-vastainen Perussuomalainen puolue. Ja sitä se on edelleen.

Muutenkin kannatan paikallista päätöksentekoja ja sitä että valtiolla pitää olla rajat ja rajatarkastukset ja sotilaallinen rajavalvonta, Piikkilankaa, betoniaitaa, miinakenttiä ja kameroita. Vähän niinkuin Trumpin Donaldi tuolla rapakon takana.

Yhteinen valuutta ei meinaa minulle mitään. Voin ostaa mersun ja volkkarin osia ulkomailta luottokortilla, oli valuutta mikä tahansa.

Oulun paikallispolitiikassa sama kaava jatkuu. Reuna-alueiden asukkaana haluan päättää omien verorahojeni käytöstä itse omien kyläläisten kanssa. Ei siinä mitään keskushallinto-Oulua tarvita. Siispä itsenäinen Suomi, Itsenäinen Kiiminki, niillä mennään. Iso keskushallinto tuo vain turhia byrokratia työpaikkoja joka tasolle.  Oululaiset saavat myös elättää omat sosiaalipumminsa ihan omalla rahallaan

Jos kuitekin mennään keskushallintoon, niin sen pitää olla äärimmäisen kevyttä. Turhat byrokraatit pois. Oulussa tarvitaan vain opettajia kouluissa. Kaikki muut virkamiehet oikeisiin töihin. Tekniikka puoli, kuten teiden- ja katujen kunnossapito on yksityistettävä.  Kaupungin veronmaksajien ei tule tukea yksityistä liiketoimintaa kuten parkkipaikkoja rakentamalla maan alle. Yritystoimintaa ei tule tukea veronmaksajien rahoilla.

Ilmaisia yritystontteja on kaavoitettava lisää. Rakentamisen kustantavat yrittäjät sitten itse. Kaupunki näyttää vain paikan. Se on mun periaate. Rakennusvalvonta ja lupapäätökset voidaan nykyaikana hoitaa täysin automaattisesti verkossa. Ei niin yksinkertaiseen toimintaan tarvita ihmistyövoimaa.

Kaupunkisuunnittelussa on huomioitava se että tulevaisuudessa emme tarvitse keskustassa olevia liiketiloja. Kaikki kaupankäynti menee nettiin. Peltomarketit ilmaisine isoine parkkipaikkoineen on se Oulu, minkä minä haluan nähdä. Nekin häviävät pitkällä aikavälillä kun automaattinen ruokatarvikkeiden jakelu tulee. Yhden sukupolven voi kuitenkin peltomarketteja vielä tarvita. 

Ulkomaalaiset Oulussa

Ulkomaalaisia tarvitaan Suomessa ja Oulussa tekemään ne työt mihin suomalaiset itse eivät enään halua tai kykene.

Suomalaisten työssäkäyvien ihmisten määrä ei yksinkertaisesti riitä hoitamaan eläkeläisten, sairaiden, työkyvyttömien ja työhaluttomien aihettamia kuluja

Se ei tarkoita että tänne pitäisi ottaa kaikki halukkaat tulijat. Tänne pitää ottaa vain niitä joilla on työhalut, kielitaito ja motivaatio sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan ja arvomaailmaan. Suomi, eikä Oulu ei voi toimia koko Suomen ja maailman laiskurien saarena. Näin voidaan toimia, eikä meitä estä siinä muu kuin oma sinisilmäisyytemme.

Olenko rasisti?

Riippuu miten rasisti määritellään. Jos joku ihminen vieroksuu töitä vaikka selvästi henkisesti ja fyysisesti pystyy töihin niin sellainen ihminen on mielestäni eri rotua ja jotenkin alempi arvoinen tyyppi kuin muut. Ihonvärillä ei ole tässä asiassa mitään väliä. Jos työn vieroksujat ja muut yhteiskunnan velvollisuuksiaan laistavat henkilöt ovat oma rotunsa niin sitten olen sellainen inhottava rasisti. Ja vielä ylpeä siitä. Se nyt vaan on sillä tavalla että ihmisen pitää tehdä töitä. Työn arvolla ei ole väliä. Voit olla suuri johtaja tai alipalkattu pätkätyöntekijä, pääasia että teet muutakin kuin syöt ja haiset. Sitä ihminen tulee hulluksi jos ei tee työtä. Moni on tullut , sen olen huomannut.

Yliopisto keskustaan?

Mitä ihmettä. Ei todellakaan. Itse opiskelin Oulun yliopistolla 1984-1990. Siellä oli jo silloin asuntoja riittävästi sekä teknologiakylä jossa oli helppo polkupyörällä ja kävellen käydä luennoilla ja luennoilta jatkaa työpaikkaa teknologiakylään. Eihän keskustassa ole mitään jota tekniikan opiskelija tarvitsee. Itse tarvitsin opiskeluaikoina Oulun keskustasta vain työkalutorin, tarviketorin palveluita sekä ruskosta autohajottamoiden palveluita. Matti Otalan TIM särötutkimukset ja optoelektroniikan laboratorio houkuttelivat minut aikanaan Ouluun opiskelemaan. Yliopiston sijainti Linnanmaalla ei ollut minkään sortin ongelma. Raksafirmat vaan tienaa extraa jos siirretään Yliopisto keskustaan. Ja veronmaksajat maksaa. Ostakaa mieluummin kunnon mittalaitteita ja suunnitteluohjelmia sinne yliopiston osastoille ja tehkää käytännön tutkimusta siellä.

Sudet pois

Suden metsästys pitäisi Oulussa vapauttaa ja alkaa maksamaan niistä tapporahaa. Olen mukana eräässä maisemointiprojektissa jossa maisemanhoidossa käytetään lampaita. Ei ole kiva jos sudet löytää ja tappaa ne. Eikä varmaan naapureitten koiranomistajatkaan tykkää jos susi tappaa heidän koirat. Eikä ole lasten koulumatkatkaan turvallisia jos noita alkaa täällä juoksentelemaan. Metsästäjät menettää koiriaan susien hampaisiin myös. Jokin roti siihenkin hommaan on saatava. Katsokaa hyvät ihmiset joskus karttaa. Sieltä näette että Suomi on vain pieni niemimaa Euraasian länsipäässä. Susilla on tilaa Venäjällä vaikka kuinka paljon. Ei niitä täällä tarvita. Susiturkin hommaan mielelläni, heti kun susien ampuminen sallitaan. Hoitakaa kapunkien viherhörhöt vaan niitä omia kotieläimänne kodeissanne niin paljon kuin haluatte mutta älkää levittäkö harhaisia suden suojeluajatuksianne tänne maalla asuvien ihmisten kiusaksi. Se Erkki Pulliainenko, susi.-Pulliaisena tunnettu jäbä Oulusta tuonkin hullutuksen aikaansai tähän maahan? Nyt on sillekin hullutukselle tultava tien pää.