Paikallis politiikasta Oulussa

Olen 56 vuotias maalaispoika Kalajoelta. Kiinnostuin politiikasta jo 90 luvulla kun Paavo ”nahkurin orsi” Lipponen jymäytti SDP:n ja muun vasemmiston EU:n jäsenyyden kannalle.  Luonnollinen puoluekantani oli siis eniten EU-vastainen Perussuomalainen puolue. Ja sitä se on edelleen. Minähän en muuta poliittista kantaani puheenjohtajan mukaan vaan puolueen ajamien asioiden on kuljettava aina edellä. Puoluekannan vaihtaminen, elikkä loikkaaminen on ala-arvoista touhua ja sitä en hyväksy. Ja minusta nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-Aho on juuri oikea mies paikallaan ja hän ajaa niitä asioita joka ovat minullekin tärkeitä. Ei Timo Soinissakaan sen suurempaa vikaa ollut. Oikein hyvä mies myymään näppärillä sanakäänteillä ihmisille vaikka mitä ajatuksia ja osasi hauskuuttaa yleisöä oikein hyvin.

Muutenkin kannatan paikallista päätöksentekoja ja sitä että valtiolla pitää olla rajat ja rajatarkastukset ja sotilaallinen rajavalvonta, Piikkilankaa, betoniaitaa, miinakenttiä ja kameroita. Vähän niinkuin Trumpin Donaldi teki tuolla rapakon takana.

Yhteinen valuutta ei meinaa minulle mitään. Voin ostaa tarvitsemani vanhan mersun tai volkkarin osia ulkomailta luottokortilla, oli valuutta mikä tahansa.

Oulun paikallispolitiikassa sama kaava jatkuu. Reuna-alueiden asukkaana haluan päättää omien verorahojeni käytöstä itse omien kyläläisten kanssa. Ei siinä mitään keskushallinto-Oulua tarvita. Siispä itsenäinen Suomi, Itsenäinen Kiiminki, niillä mennään. Iso keskushallinto tuo vain turhia byrokratia työpaikkoja joka tasolle.  Oululaiset saavat myös elättää omat sosiaalipumminsa ihan omalla rahallaan

Jos kuitekin pöljien päätösten seurauksena on menty Oululaisten vetämään keskushallintoon, niin sen pitää sitten olla äärimmäisen kevyttä. Turhat byrokraatit pois. Oulussa tarvitaan veronmaksajien rahoilla palkattuna vain opettajia kouluissa. (Terveydenhuolto menee valtion rahoitettavaksi SOTE uudistuksessa) Kaikki muut virkamiehet nyt oikeisiin töihin hopi-hopi. Tekniikka puoli, kuten teiden- ja katujen kunnossapito on yksityistettävä.  Kaupungin veronmaksajien ei tule tukea yksityistä liiketoimintaa kuten esimerkiksi parkkipaikkoja rakentamista maan alle. Yritystoimintaa ei pääsääntöisesti tule tukea veronmaksajien rahoilla. Jos parkkiluolia ja muita yhteisiä projekteja rakennetaan siihen tarvitaan rahaa ja sitä saa pankista jos pankinjohtajat ja muut laskimien käyttöä hallitsevat talousihmiset katsovat hankkeen kannattavaksi.

Ilmaisia yritystontteja on kaavoitettava lisää. Rakentamisen kustantavat yrittäjät sitten itse. Kaupunki näyttää vain paikan. Se on minun periaate. Rakennusvalvonta ja lupapäätökset voidaan nykyaikana hoitaa täysin automaattisesti verkossa. Ei niin yksinkertaiseen toimintaan kuin rakennuspaikan määritys tarvita ihmistyövoimaa. Karttapohjat vain kuntoon rakennusvalvonnan tietojärjestelmiin ja sinne pääsy rakennusluvan hakijoille. Lupakäsittely pitää automatisoida täysin. Onhan se nyt ihan naurettavaa, että joku ihminen työkseen päättää siitä minkävärisen seinän tai katon omilla rahioillaan asuntoa rakentava ihminen saa laittaa ja saa siitä naurettavasta työstään vieläpä palkkaa.

Kaupunkisuunnittelussa on huomioitava se, että tulevaisuudessa emme tarvitse keskustassa olevia liiketiloja. Kaikki kaupankäynti menee nettiin. Peltomarketit ilmaisine isoine parkkipaikkoineen on se Oulu, minkä minä haluan nähdä. Nekin häviävät pitkällä aikavälillä kun automaattinen ruokatarvikkeiden jakelu tulee. Yhden sukupolven ajan peltomarketteja vielä tarvitaan.  Se on realiteetti.

Ulkomaalaiset Oulussa

Ulkomaalaisia tarvitaan Suomessa ja Oulussa tekemään ne työt mihin suomalaiset itse eivät enään halua tai kykene.

Suomalaisten työssäkäyvien ihmisten määrä ei yksinkertaisesti riitä hoitamaan eläkeläisten, sairaiden, työkyvyttömien ja työhaluttomien aihettamia kuluja

Se ei tarkoita että tänne pitäisi ottaa kaikki halukkaat tulijat. Tänne pitää ottaa vain niitä joilla on työhalut, kielitaito ja motivaatio sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan ja arvomaailmaan. Suomi, eikä Oulu ei voi toimia koko Suomen ja maailman laiskurien saarena. Näin voidaan toimia, eikä meitä estä siinä muu kuin oma sinisilmäisyytemme.

Olenko rasisti?

Riippuu miten rasisti määritellään. Jos joku ihminen vieroksuu töitä vaikka selvästi henkisesti ja fyysisesti pystyy töihin niin sellainen ihminen on mielestäni eri rotua ja jotenkin alempi arvoinen tyyppi kuin muut. Ihonvärillä ei ole tässä asiassa mitään väliä. Jos työn vieroksujat ja muut yhteiskunnan velvollisuuksiaan laistavat henkilöt ovat oma rotunsa niin sitten olen sellainen inhottava rasisti. Ja vielä ylpeä siitä. Se nyt vaan on sillä tavalla, että ihmisen pitää tehdä töitä. Työn arvolla ei ole väliä. Voit olla suuri johtaja tai alipalkattu pätkätyöntekijä, pääasia että teet muutakin kuin syöt ja haiset. Sitä ihminen tulee hulluksi jos ei tee työtä. Moni on tullut , sen olen huomannut.

Yliopisto keskustaan?

Mitä ihmettä. Ei todellakaan. Itse opiskelin Oulun yliopistolla 1984-1990. Siellä oli jo silloin asuntoja riittävästi sekä teknologiakylä jossa oli helppo polkupyörällä ja kävellen käydä luennoilla ja luennoilta jatkaa työpaikkaa teknologiakylään. Eihän keskustassa ole mitään jota tekniikan opiskelija tarvitsee. Itse tarvitsin opiskeluaikoina Oulun keskustasta vain työkalutorin, tarviketorin palveluita sekä ruskosta autohajottamoiden palveluita. Matti Otalan TIM särötutkimukset ja optoelektroniikan laboratorio houkuttelivat minut aikanaan Ouluun opiskelemaan. Yliopiston sijainti Linnanmaalla ei ollut minkään sortin ongelma. Raksafirmat vaan tienaa extraa jos siirretään Yliopisto keskustaan. Ja veronmaksajat maksaa. Ostakaa mieluummin kunnon mittalaitteita ja suunnitteluohjelmia sinne yliopiston osastoille ja tehkää käytännön tekniikan tutkimusta siellä.

Sudet pois

Suden metsästys pitäisi Oulussa vapauttaa ja alkaa maksamaan niistä tapporahaa. Olen mukana eräässä maisemointiprojektissa jossa maisemanhoidossa käytetään lampaita. Ei ole kiva jos sudet löytää ja tappaa ne. Eikä varmaan naapureitten koiranomistajatkaan tykkää jos susi tappaa heidän koirat. Eikä ole lasten koulumatkatkaan turvallisia jos noita alkaa täällä juoksentelemaan. Metsästäjät menettää koiriaan susien hampaisiin myös. Jokin roti siihenkin hommaan on saatava. Katsokaa hyvät ihmiset joskus karttaa. Sieltä näette että Suomi on vain pieni niemimaa Euraasian länsipäässä. Susilla on tilaa Venäjällä vaikka kuinka paljon. Ei niitä täällä tarvita. Susiturkin hommaan mielelläni, heti kun susien ampuminen sallitaan. Hoitakaa kapunkien viherhörhöt vaan niitä omia kotieläimänne kodeissanne niin paljon kuin haluatte mutta älkää levittäkö harhaisia suden suojeluajatuksianne tänne maalla asuvien ihmisten kiusaksi. Se Erkki Pulliainenko, susi-Pulliaisena tunnettu jäbä Oulusta tuonkin hullutuksen aikaansai tähän maahan? Nyt on sillekin hullutukselle tultava tien pää. Oulun kaupunginvaltuuston on tehtävä aloite suden rauhoituksen poistamisesta Oulun kaupungin maa- ja merialueella.

Kaupungin toimintojen ulkoistamisesta

Olen sitä mieltä että yksityisen sektorin tulee ottaa suurempi rooli kaupungin toimintojen toteuttamisessa. Siihen on muutama syy. Kaupungin työntekijöiltä kuulee nimittäin, että siellä kiusataan ihmisiä työpaikoilla eikä näitä kiusaamista harrastavia pikkupomoja saada mitenkään potkittua sieltä pois. Nykyisellään työehtosopimukset kunnallisella alalla ovat myös aika kalliita veronmaksajille. Liian pitkät lomat ja tehoton ja töiden organisointi aiheuttaa lisää kustannuksia. Liikaa päälliköitä siis yksinkertaisille työtehtäville. Kaupungin työnantajan maine on työntekijän kannalta huono sillä jos olet ollut kaupungilla töissä yksityiseen firmaan on vaikea päästä, koska yksityisellä puolella ajatellaan että kaupungin töissä vain laiskotellaan. Toki sekin on totta että lainsäädäntö rajoittaa monia asioita ja tuo rajoitteita julkisten toimijoiden töihin, mutta sitä varten lainsäädäntöä tuleekin muuttaa siten että kuntien järjestettäväksi säädettyjä tehtäviä tulee vähentää ja siinä asiassa tuleekin kääntyä perussuomalaisten kansanedustajien puoleen. He ovat eduskunnassa niillä töin että kuntien velvoitteet vähenevät.

Mitä vastustan nykyisessä Oulussa

Kulttuuripääkaupunki hankkeita

Sykkeli pyöriä

-Maahanmuuttajien tukiasuntoja

Rakennusvalvonnan hintoja

Mitä kannatan nykyisessä ja tulevassa Oulussa

-Koulujen säilyttämistä syrjäseuduilla

Yksityisteiden muuttaminen yleisiksi teiksi, jos tiellä enemmän kuin yksi käyttäjä.

-Lukioiden säilyttämistä Kiimingissä, Haukiputaalla ja Oulunsalossa

-Lisää toisen asteen koulutuspaikkoja kuten ammattikouluja

-Parempaa ja kaikilta osin kotimaista kouluruokaa

-Kaupungin julkiset palvelut tulee ulkoistaa mahdollisimman pitkälle yksityiselle sektorille

-Asiallista päätöksentekoa. Turha pölinä ja kokousten tahallinen pitkittäminen pois. Kaupunginvaltuuston ja myös eri lautakuntien pöytäkirjoista näkee, että siellä toimistoväki käyttää turhaa aikaa pitkien tarinoiden kertomiseeen yksinkertaisissa asioissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *